بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخچه ی ورود و گسترش علوم غیر اسلامی و فلسفه در جامعه اسلامی
قسمت اول
ازآنجایی که کمالات و علوم آل محمد علیهم السلام مردم را متوجه بزرگی و عظمت آنان می نمود؛ اما خلفای بنی عباس عاری و خالی از علوم الهی اسلامی بودند، لذا آن ها (به خصوص مأمون عباسی) برای آن که مردم را سرگرم کنند و از توجه به در خانه حجج خدا و هادیان خلق بازدارند، تلاش کردند با ترجمه کتب یونانی به زبان عربی و ترویج و تبلیغ علوم بشری، مردم را به تحصیل و تعلیم آن ها مشغول کنند تا مردم را از علوم قرآن و کسانی که از مجرای وحی و علم الهی به حقیقت علم رسیده بودند دور نمایند.
⬅️ رجال مشهوری که خود نیز عقاید فلسفی داشته و از حامیان آنند ، معترف اند که فلسفه در زمان حکومت خلفای عباسی وارد محیط اسلام گردیده است ➡️
⭐️ بعنوان نمونه :
در آن دوره علوم پیشینیان یعنی منطق و ریاضیات و طبیعیات و الهیات و طب و حکمت عملی به عربی ترجمه و نقل شد ، بدین ترتیب که قسمتی از آنها در دوران بنی امیه و سپس در اوائل دوران بنی عباس تکمیل گردید .
صدها کتاب از زبان های یونانی ،رومی،هندی ،فارسی و سریانی به لغت عربی ترجمه گردید (۱)
آنان به مدرّسین و مترجمین پول های گزاف می دادند و از آن ها تجلیل به عمل می آوردند تا مردم را به پس مانده علم یونانیان و تراوش های افکار بشری که هیچ ائتلافی بین آن ها وجود ندارد و با یکدیگر اختلاف دارند مبتلا نمایند.
✅✅✅ این جز خذلان الهی چیزی دیگر نیست؛ زیرا هر کس هدایت و ارشاد را از غیر قرآن طلب کند و کتاب خدا را پشت سر انداخته گدای در خانه دیگران شود، سرگردان و متحیّر می گردد و در نتیجه، به هلاکت می افتد. ✅✅✅
در روایات زیادی، وارد شده است:
مَن طَلَبَ الْهِدَایَهَ فِی غَیْرِ الْقُرآنِ، أَضَلَّهُ الُله – 2
☑️ در کتب تاریخ آمده است : خلفای غباسی به هر یک از مترجمان ،پانصد دینار طلای خالص می دادند!
☑️ قیمت فروش هر شتر در زمان هارون الرشید ملعون ،۴دینار معمولی بود و دینار ها نیز سکه هایی از طلا بودند.
☑️ با صرف نظر از امتیاز خالص بودن طلا ، و امتیاز تعلق آن سکه ها به خلیفه ،برای ترجمه آثار یونانیان ، خلفای عباسی به مترجمان مربوطه مبلغی که با آن میتوانستند ۱۲۵ راس شتر خریداری کنند، پرداخت میکردند !
- ✅ 1 – تفسیر المیزان ۱۰/۱۲۰ –قرآن در اسلام ۹۷ – اسلام و هیئت ۳۵
- ✅ 2 – بحار الانوار ،ج۹۲ ص۳۱ باب از ابواب فضله و … از کتاب القران
سلام
ممنون
من شنیدم که مامون از علما و دانشمندان عصر خودش بوده و بسیار باهوش بوده
ضمن اینکه علم ریاضیات و طبابت واقعا خوب شد که ترجمه شد و ورود پیدا کرد
این که اشکال نیست ???